Ga naar de startpagina Aanmelden bij uw Tuinman Vraag een offerte aan... Meld u aan bij UwTuinman.nl Tuinshops Contact
Tuintips van deze maand

Rust in de tuin

De maand januari is de maand bij uitstek om na het grote winteronderhoud in december, het verrichte tuinwerk allemaal eens rustig na te lopen. De zogenaamde `kapstokjes`kort afzagen, de hortensia?s eens onder handen te nemen en klimplanten eens uit te dunnen. Compost te verwerken tussen de heesters, dakgooten schoonmaken etc etc. Bent u zelf niet zo?n held met snoeien, laat dan een specialist komen om u te adviseren! En een goede tip voor beginners; Snoei midden in de zomer! Planten zijn dan vol in de groei en snoeiwonden genezen hierdoor het snelst.

Tuinaanleg

In de winter valt er niet zo bar veel in uw tuin te doen. Wel kunt u zich o.a. via tuinboeken en natuurlijk internet, ori?nteren op het komende seizoen. Misschien bent u wel van plan uw tuin helemaal opnieuw aan te laten leggen. Bezoek in deze maand dan eens een modeltuin bij een hovenier en laat u daar alvast vakkundig adviseren. Een goede voorbereiding is tenslotte het halve werk.

Vogelhuisje

Met warme winters zoals deze, hebben vogels meer dan voldoende voedsel. Wanneer de temperaturen iets stijgen hoort men her en der al vrolijke vogels, die opzoek zijn naar een nest. Wanneer u besluit dit jaar een vogel(broed) huisje te plaatsen, dan is dit de tijd om u daarover te laten informeren. Er zijn zeer veel verschillende type huisjes te krijgen en niet voor elke vogel is elk huisje geschikt. Een daarbij, een bewoond vogelhuisje is een lust om te observeren. Het brengt leven in de tuin!

STORM SCHADE

Eerste hulp bij storm: Het rooien van bomen of herstellen van stormschade kan gevaarlijk werk zijn. Wij adviseren u hiervoor een deskundige in te schakelen. Als u toch heftige stormen trotseerd; doe dit werk nooit alleen. Zorg voor goed gereedschap, goede kleding en ga rustig te werk. Paniek is bij heftige storm vaak geen goede raadgever. Wacht bij voorkeur tot de ergste storm is gaan liggen en inspecteer de eerst de schade, alvorens u te werk gaat.

Januari  
Rust in de tuin
De maand januari is de maand bij uitstek om na het grote winteronderhoud in december, het ...
Tuinaanleg
In de winter valt er niet zo bar veel in uw tuin te doen. Wel kunt u zich o.a. via tuinboe...
Vogelhuisje
Met warme winters zoals deze, hebben vogels meer dan voldoende voedsel. Wanneer de tempera...
STORM SCHADE
Eerste hulp bij storm: Het rooien van bomen of herstellen van stormschade kan gevaarlij...
jan feb mrt apr mei jun
jul aug sep okt nov dec